Friday, July 15, 2011

Το 1ο Εργατικο Δέλτιο Ειδήσεων του Π.Α.ΜΕ με γαλλικούς υπότιτλους

Το 1ο Εργατικο Δέλτιο Ειδήσεων του Π.Α.ΜΕ με γαλλικούς υπότιτλους.

Όλες οι προοδευτικές δυναμεις της Ευρώπης παρακολουθουνε το ταξικο κινημα στην Ελλαδα. Τετοιες πρωτοβουλιες, οπως και γενικα ολες οι πρωτοβουλιες του ΠΑΜΕ, δημιουργουν θαυμασμο αλλα κυριως εμπνέουν τα προοδευτικά, ταξικά, κομμουνιστικά κινηματα των χωρων αυτων.

Πολλές φορές απλά δεν καταλαβαίνουν τι παίζει και στέκονται μονο στην εικόνα των τεράστιων πορειών, απεργιών, καταλήψεων και κρεμάσματος γιγαντοπανό απο την Ακρόπολη. Χάνοντας ετσι, την ουσία τοσο της κίνησης που βλεπουν στο γυαλί όσο και της δουλειάς που υπάρχει απο πίσω απο την εκάστοτε έκφραση του κινήματος.

Το Εργατικο δελτιο παει πιο περα. Δινει περιεχόμενο που ειναι και αυτο αναγκαιο στο εξωτερικό. Βαζει τις βασεις για να δουνε τι μπορει να κανει το ταξικο κινημα, πως βαζει τα ζητηματα, ποσο δημιουργικο μπορει να ειναι. Τελος, επιτρεπει να αποφευγονται οι μηχανιστικες αναπαραγωγες συνηθειων αλλα και βοηθαει στην καταπολεμηση της μοιρολατριας που συνηθως κρυβετε πισω απο την φραση " εσεις εισαστε τρελοι εμεις εδω δεν μπορουμε να κανουμε τετοια".

Η μεταφραση ειναι απλα μια βοηθεια για να παει το πραγμα πιο περα. Δεν ειναι επαγγελματικη δουλεια αλλα ειναι ενα βηματακι.

to be continued...

No comments: